Omega is een zelfstandige stichting. De officiële naam is Stichting Voorzieningen Meervoudig Complex Gehandicapten voor Amsterdam en Omstreken. De Stichting beheert het dagcentrum Omega. Het gebouw op IJburg is in eigendom. Omega heeft 47 plaatsen dagbehandeling voor kinderen en 61 voor volwassenen. Zij zijn verdeeld over 15 groepen. Er werken ongeveer 95 mensen op Omega, gezamenlijk 60 fte.(RSIN: 006380682)

Stichting Omega is volledig HKZ-gecertificeerd. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het HKZ-certificaat houdt in dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die vanuit de sector en door financiers, cliënten en de overheid worden gesteld. Dit is vastgesteld door een onafhankelijk certificeringsbureau.

hkz logo